Populära vinterläger i ÅRE

Sportlovsläger v 10 eller Påsklovsläger i ÅRE

Vill du och din familj delta?

Vi arrangerar varje år ett vinterläger för våra medlemmar. Dessa läger brukar vara mycket uppskattade av deltagarna och populära. De sker antingen under sportlovet v 10 eller veckan efter påskhelgen, varvat vartannat år. Lägret riktar sig till medlemmar i Astma och Allergiföreningen Region Mellannorrland som består av; Gävleborg, Jämtland Härjedalen och Västernorrlands län.

Familjer med barn/ungdom som har astma- och/eller allergidiagnos är varmt välkomna
att skicka in sin anmälan. Först till kvarn gäller och gärna att man är medlem vid anmälan. Så håll utkik på på vår hemsida under aktuellt eller på vår Facebooksida ”Astma och Allergiföreningen Region Mellannorrland” när nästa läger släpps för anmälan, då måste du vara snabb att mejla till regionmellannorrland@gmail.com för att vara säker att få en plats.

Vi bor på allergianpassade Södergården

Under lägret bor vi på Sveriges bästa och allergianpassade vandrarhem, Södergården i Undersåker strax utanför Åre. På Södergården gäller speciella regler för allas säkerhet ex. förbud mot: nötter, jordnötter, mandel, fisk, ägg, djur och dofter. Vi bokar hela gården under våra läger. På Södergården finns både lekrum, tonårsrum, bastu och två välutrustade kök.

Läs mer här om Södergården
https://astmaoallergiforbundet.se/sodergarden/

Vi har skoj!

Vi släpper loss i ÅREs grymma backar, egen biofilm i Järpen och äventyrsbad på Holiday Club sen varierar andra aktiviteter för barnen som exempel har lägerdeltagarna gjort fina is-skulpteringar, åkt fyrhjuling över fjället och fikat i solen, pyssel och information/samtal om livet med allergisjukdom samt att det finns tid att leka, spela och hitta nya vänner. Vi har också haft egen tid med Skistars populära maskot, Valle och dansat loss!!

Gemenskap är prio ett under lägret, det är viktigt för barn/ungdomar att få träffas och umgås med andra som har samma diagnos och lever efter samma förutsättningar. Lägret anpassas efter anmälda allergier. Tillsammans skapar vi livskvalitet, har roligt och njuter av Åres rena luft och aktivitetsutbud. Den absolut roligaste veckan under året för oss som arrangerar lägret!

Utbildning alt. föreläsning för föräldrarna

Lägret innehåller också utbildning alternativ föreläsningar för deltagarna, dels till föräldrarna men även till barnen och ungdomarna. Att få träffa andra föräldrar som förstår hur tufft livet som allergiförälder är samt få tips av varandra och lägeransvariga är också mycket uppskattat. Stöd, gemenskap och även ny vänskap bidrar våra läger till.

Hoppas att du deltar nästa läger som sker under sportlovslägret v 10!

Vi ser fram emot att ses!
/Styrelsen i Astma och Allergiföreningen Region Mellannorrland &
Anette Torvidsson Eriksson, ombudsman


Till toppen av sidan