Vår egna folder ”Du behövs”!

Då kan vi stolt presentera vår nya och uppdaterade folder i version 2.0
framtagen av Astma och Allergiföreningen Region Mellannorrland

Foldern är del i vårt påverkansarbete för bättre allergivård i vår region. Det finns idag ett stort behov att fler utbildar sig inom Astma och Allergi, folderns syfte är bl.a. att inspirera fler att välja att vidareutbilda sig inom allergi. Foldern riktar sig även till våra Regioner: Gävleborg, Jämtland Härjedalen och Västernorrland som underlag hur Allergivården bör se ut för att ge rätt vård till respektive patient. Vi arbetar för en jämlik och bra Astma- och Allergivård i vår region.

Specialistutbildning inom Astma och Allergi

Det är brist på vårdpersonal med specialistutbildning för allergisjukdomar så därför har vi tagit fram denna unika folder: Du behövs! I den finns bl.a. lista på utbildningar som krävs för att arbeta i Allergiteam på specialistmottagning eller allergivård vid vårdcentraler.

Innehåll i foldern: Du Behövs!


Vilka professioner och vård som våra medlemmar är i behov av vid Vårdcentral och Astma och Allergimottagning alt. Barnmottagning.
Fakta om Astma och Allergi samt aktuella siffror hur vården ser ut idag.
Utbildningar för Allergolog, Astma-, Allergi- och KOL- sjuksköterska, Allergikonsulent, Dermatolog, Dietist Födoämnesspecialitet och Fysioterapeut med inriktning astma och KOL.
Vilka professioner ingår i ett Allergiteam.
Hur vi som patientföreträdare på regionnivå arbetar och vårt mål.
Om Astma och Allergiföreningen Region Mellannorrlands påverkansarbete, information att vi är bokningsbara föreläsningar och utbildningar samt arrangerar aktiviteter och familjeläger för barn med allergisjukdom.
Vårdprofessionen berättar om deras viktiga arbete och hur roligt samt intressant deras arbetsuppgifter är.
Att DU som vårdpersonal BEHÖVS för ett friskare liv för våra medlemmar.

Beställ foldern!

Arbetar du inom Astma och Allergivården idag eller är du nyfiken att utbilda dig i området eller är du beslutfattande politiker eller chef – då behöver du denna folder! Hör av dig till vår ombudsman Anette Torvidsson Eriksson så skickar hon ut foldern till dig. Se länk till kontakt nedan:

Vårdteam med patienten i fokus leder till högre livskvalitet

Astma och Allergi är vår tids vanligaste folksjukdom. Därför behöver vården satsa på att utveckla en bra allergivård både inom vårdcentral, nära patienten, men även specialistvård med interprofessionell samverkan för personer med allergisjukdom. Vilket innebär att olika professioner med kunskap och erfarenhet inom olika områden samverkar för en dialog om patientens vårdbehov.

Fler vårdpersonal behövs med kunskap inom området astma och allergi.
Välkommen att satsa på en utbildning där DU BEHÖVS!

Föreningen äger copyright för foldern genom Reklamab

Publicerad den: 13 mars 2023

Uppdaterad den: 15 mars 2023

Till toppen av sidan